Istoric Restaurant La Dobrun

Povestea Restaurantului La Dobrun, a început să se contureze plecând de la ideea de a avea un restaurant românesc tradițional. În spatele acestei idei stă mai mult decât o simplă mărturisire a unor clipe, mai mult decât o afacere, ci o parte din viața prietenilor care au dat curs acestei provocări, dar și a multor sibieni.

Cum a început?

„A ars Dobrunul”

Mâncare bună, meniul zilei, o masă de seară, o petrecere de firmă, o zi de naștere sau onomastica…toate ne duc cu gândul La Dobrun. Un grup de prieteni venit din străinătate redescoperă, cu dor, bucuria românească. Sau 100 de angajați au cea mai frumoasă petrecere de 8 Martie sau de Sărbători. Dobrun este mereu la îndemână, localul curat, mâncarea gustoasă, frumos amenajat și întotdeauna primitor, te întâmpină cu priviri zâmbitoare.

Fiecare dintre noi are în minte un episod, un eveniment sau o amintire legată de La Dobrun, fiecare avem în minte propria poveste despre La Dobrun.

Din păcate o imagine ne revine cel mai des … un fum gros și negru care se răspandea în tot centrul orașului, un miros care nu prevestea nimic bun. Era dimineata zilei de sâmbătă, 3 decembrie 2011, ora 6.30. Vestea se raspandea cu o repeziciune fără margini, în doar câteva ore toată lumea aflase. A ARS DOBRUNUL!!!

Incendiul a izbucnit, iar flăcările au mistuit restaurantul. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările timp de mai bine de 7 ore. Tot Detașamentul ISU Sibiu a fost la datorie. Intervenția a fost una extrem de dificilă, din cauza accesului greu în zonă, dar și din cauza că înăuntru focul a ars mocnit timp de mai bine de doua ore, fapt ce a degradat atât de mult structura, încât pompierii s-au aflat în real pericol. Au fost nevoiți să iasă afara din clădire și să acționeze din exterior, pentru că structura se putea surpa oricând. 

Forța de a merge mai departe

Două autoutilitare au rămas după stingerea incendiului încă aproximativ 8 ore, pentru a supraveghea zona, deoarece exista pericolul ca focul să reizbucnească. Varianta focului pus intenționat este confirmată și de autorități. În fața restaurantului sute de curioși vin să vada ruinele restaurantului … ce a mai rămas din La Dobrun.

În fata localului, cei trei prieteni privesc neputinciosi spre fumul care parcă nu mai vrea să se oprească. Nu s-a mai putut salva nimic. La Dobrun -restaurantul specific românesc, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Sibiu, a fost făcut scrum. A căzut victimă a unei răzbunari îndreptată spre clubul Liquid din imediata  vecinatate. Ore în șir restaurantul a tot fumegat, rugându-se parca de cei trei proprietari să nu renunțe la el.

Și nu au renunțat! Forță, caracter, putere de decizie – sunt calități cu care Dumnezeu i-a înzestrat. Forța de a merge mai departe. Caracterul puternic de a lupta pentru visul lor. Și puterea de decizie … au știut să ia cea mai bună hotărâre, să refacă totul.

Timp de 5 luni, fiecare zi a însemnat muncă, efort pentru a aduce înapoi Sibiului și sibienilor un loc de suflet. Fiecare părticică din cei trei își dorea reconstruirea Dobrunului. Și atunci când îți dorești ceva din tot sufletul, se spune că întreg Universul contribuie la realizarea dorințelor.

Dorința s-a îndeplinit în 10 mai 2012, restaurantul s-a deschis, mai frumos, mai luminos și parcă mai dornic să vă primească, să vă spună POVESTEA RESTAURANTULUI LA DOBRUN, o poveste cu final fericit!

Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut